Please select your language to get the translation.

Montag, 25. Juli 2011

Heisse Schokolade / Hot Chocolate

You wont believe, how cold they days have been here in summer in Germany. Hot Chocolate is a nice treat on cold days.


Heisse Schokolade ist an kalten Tagen etwas Leckeres.

--ooOOoo--

This is Chocolate with pink pepper and chili on a stick to melt into hot milk. This great idea is from Confiserie Coppeneur & Comp. in Bad Honnef/Germany.


Das ist Schokolade mit rosa Pfeffer und Chili am Stiel zum Schmelzen in heißer Milch. Diese tolle Idee kommt von der Confiserie Coppeneur & Comp. in Bad Honnef.

--ooOOoo--

I made my own version. Just fill melted Chocolate into a small baking form. Leave a spoon as stick until the Chocolate is solidified. Wrapped it makes a great gift. You can also use a long wooden stick.


Ich habe meine eigene Version gemacht. Du brauchst nur geschmolzene Schokolade in eine hübsche Madelaineform gießen und einen Löffel drin lassen, bis es erkaltet ist. Verpackt ist das auch ein hübsches Geschenk. Man kann auch ein Holzstäbchen statt des Löffels nehmen.

--ooOOoo--

Let's have a break outside in the garden. My Japanese Anemones are blooming now.
  

Dann lass uns mal eine Pause machen. Meine Japan-Anemonen blühen gerade so schön. 

--ooOOoo--

This plate is not a set with the mug, but fits perfect. Do you like Blueberry Cheesecake. This one has really none calories! 


Der Teller gehört eigentlich nicht zu dem Becher, passt aber prima.Magst du Blaubeer-Käsekuchen? Dieser hier hat wirklich gar keine Kalorien!

--ooOOoo--

This post is linked in the following blog party's:


Tea Cup Tuesday


--ooOOoo--

Wish you a wonderful week.
Ich wünsche euch eine schöne Woche.

Johanna

Kommentare:

  1. Oh, Johanna, such a great idea and yummy too! Wow, this is really a wonderful treat, my friend...I will have to go to Germany to try this! Gorgeous your flowers too, the Japanese anemones and I love the mug and plate with a 0 calorie cake! Have a nice week. Hugs, FABBY

    AntwortenLöschen
  2. ...ein Teller mit aufgemaltem Kuchen, liebe Johanna,
    kaum zu glauben, dass es sowas gibt...
    ich würde dann aber doch eher zu der Stielschokolade zum schmelzen greifen, das klingt interessant nd lecker...


    lieber Gruß von Birgitt

    AntwortenLöschen
  3. Dearest Johanna,

    What a great idea and with such a lovely silver rose spoon in it, that makes indeed a great gift!!!
    You are super-smart for trying almost anything. I love your joke with the no-calory blueberry cheesecake!

    Lots of love,

    Mariette

    AntwortenLöschen
  4. Liebe Johanna,

    Ich liebe deine Bilder so in diesem Format!

    Lieber Gruss,

    Mariette

    AntwortenLöschen
  5. What a nice Trompe l'oeil you created in the last photo!
    That cheesecake looks so real! And such a treat!
    The mug is very elegant indeed, but for me the main attraction is ... chocolate.
    I love black chocolate, but just a square per day... ;)
    Hugs

    AntwortenLöschen
  6. I love the hot chocolate on a spoon idea and your plate and mug are so sweet together. Is it cool there for hot chocolate? Have a wonderful week! Blessings, Pamela

    AntwortenLöschen
  7. I love this Johanna!! And I love blueberry Cheesecake! What a lovely setting.

    Jocelyn @
    http://justalittlesouthernhospitality.blogspot.com

    AntwortenLöschen
  8. Lovely post, Johanna! I love the spoon dipped in chocolate; yummy! It would make a delectable little gift; particularly the spoon itself. The mug is sweet too. Thank you for sharing this with Tea Time and have a wonderful week.

    Blessings,
    Sandi

    AntwortenLöschen
  9. Dear Johanna
    Thank you for your Chocolate and the delicious blueberry cheesecake free of calories
    Great!
    Love

    AntwortenLöschen
  10. Liebe Johanna
    Wow... Dein Geschirr gefällt mir soooo gut! Die Idee mit dem Stiellöffel ist ja wirklich genial. Das muss ich mir merken. Ich staune.... bei Dir blühen ja schon die Anemonen. Das dauert bei mir wohl noch ein Weilchen.
    Eine wunderschöne Woche wünscht Dir Yvonne

    AntwortenLöschen
  11. Wunderschön, zu so einer Tasse Kakao würde ich mich auch gerne einladen lassen. Gelungen würde ich sagen Deine schönen Fotos..

    Lg Ulli

    AntwortenLöschen
  12. Lovely gift idea - I have a madelaine pan that gets very little use.

    AntwortenLöschen
  13. oh chère jeanne
    bei dir ist es doch einfach supppper-chick!!
    Habe wie immer ein bisschen genascht... aber der Kuchen ging überhaupt nicht willig vom Teller!!
    Wûnsche dir einen Tag mit ganz vielen freudigen Momenten!
    ♥-lich B

    AntwortenLöschen
  14. Johanna~ the chocolate spoon looks delicious! What a pretty setting you have there with the tray and polka dot mug~ The chocolate dipped spoon would certainly make a 'sweet' gift :)

    AntwortenLöschen
  15. Oh Johanna,
    I just love this post. The mug, the tray, the plate all just so yummy. But your spoon of chocolate is just divine. I have always seen these and used them. How wonderful that you made your own. I am inspired to make these for my Christmas gifts this season. And, I love the chocolate color and pink together.
    Have a special day.
    Hugs, Celestina Marie

    AntwortenLöschen
  16. Such pretty chocolate tea vignette, Johanna. I love chocolate! Who doesn't, right? Your polka dot cup is so pretty...Christine

    AntwortenLöschen
  17. Hi Johanna, this is lovely....so peaceful and I love the colors. Such a pretty presentation.

    Barb

    AntwortenLöschen
  18. wow, was für ne tolle Idee....Schockolade mit Löffel. Und die Etikette ist wunderschön.
    Also meine Bewunderung hast du!

    Wenn nur alle Kuchen so wenig Kalorien hätten :-)

    Ach so, die heissen Japan-Anemonen, wusst ich nicht, obwohl bei uns auch solche in unserem Garten wachsen.

    Und jetzt habe ich wirklich gerade Lust auf eine heisse Schockolade.

    Liebe Grüsse, Alice

    AntwortenLöschen
  19. You had me at Chocolate ... next to a great cup of tea hot chocolate, sipping chocolate is my go to for peace and relaxation. You have served a perfect setting. Your Japanese Anemones are breath taking... and your calorie free cheese cake perfect!! Thank you for sharing tea at my little corner of BlogLand and serving up my other fav.. hot chocolate .... Happy Tuesday ..xo HHL

    AntwortenLöschen
  20. Hallo Johanna,
    was für eine tolle Idee! Und ein wirklich schönes, ausgefallenes Geschenk für Schokoladen-Liebhaber!
    Liebe Grüße Renate D.

    AntwortenLöschen
  21. What a pretty summer setting! I just love your party favor idea. I'm always all for CHOCOLATE! :)

    ~Liz

    AntwortenLöschen
  22. What delicious photos this week...Love your chocolate on a spoon...What fun gifts these would make.

    Blessings Kelsie

    AntwortenLöschen
  23. oh wow, what a marvelous idea to make a choc with spoon, i gotta try that sometime! beautiful frame and mug, a none calory cheesecake sounds great, wont feel guilty eating it! hehe, thank you for sharing such an inspiring post! x susan

    AntwortenLöschen
  24. Liebe Johanna,

    die Schokolade am Löffel ist ja eine super Geschenkidee. da kann man schon mal an Nikolaus denken. Bei dem Wetter ja eh, giggel.

    GGLG Anne

    AntwortenLöschen
  25. Good day, Johanna...

    Oh, I do love hot cocoa..and what a wonderful idea!! Though I think I'd be licking the spoon (COL-chuckle out loud)...
    Hot chocolate is most yummy-licious! Your flowers are simply lovely and your photos are inviting.

    Enjoy your day,
    Marianne

    AntwortenLöschen
  26. Thank you for helping fix my link, and visiting me. I love your idea of the chocolate spoon, I must have a try at making it. x jeanetteann

    AntwortenLöschen
  27. Hot chocolate is always my favorite winter drink.

    With this summers heat and humidity all I'm drinking lately is water or lemonade.

    Hugs,
    Penny

    AntwortenLöschen
  28. Hi Johanna - Just want to stop by to say how lovely your garden looks! And that chocolate set up is so inviting!

    Thanks for stopping by, glad to meet you!
    -Marie

    AntwortenLöschen
  29. What a lovely tea setting. Your chocolate dipper looks delicious! I love hot chocolate very much and would like to give this a try too. Your flowers look beautiful, you must be so thrilled with your garden.
    Hugs,
    Terri

    AntwortenLöschen
  30. Was es doch alles gibt, liebe Johanna!

    Aber das stimmt, diese Schokolade schmeckt im Winter am besten, dann wenn man auch wirklich ein paar Kalorien mehr brauchen kann.

    Ich bin ja so gar nicht so die Süsse, aber Chokolade mit Chilli lasse ich mir schon mal gefallen. Oder auch mit Orange und Chilli - nur richtig scharf müssen die Chillies sein, sonst schmeckt es mir nicht nach Chilli. Es gibt käufliche Schokolade mit diesem Gewürz, die mir leider viel zu süß ist und man schmeckt eben die Schärfe leider nicht wirklich heraus.

    Sehr nett hast Du wieder alles arrangiert!
    Im Augenblick komme ich leider nicht so rum, wie ich gern möchte, aber das wird nach den Ferien wieder.

    Liebe Grüße
    Sara

    AntwortenLöschen
  31. We have been drinking a lot of hot chocolate this winter Johanna....probably too much! I love your idea of melting the chocolate onto the spoon. That would make such a great Christmas gift!

    Hope you have a lovely weekend. We have 2 exchange students from Germany staying with us this weekend! Maddy is so excited about practising her German with them.

    Best wishes,
    Natasha.

    AntwortenLöschen
  32. Yummy, it all looks SO delicious, and so wellcoming. I find myself literally "lost" in your picture, it is like being there in your garden and now I simply must make myself a cup of hot chocolate! ;-) Have a great weekend and thanks for joining LBS :-))

    AntwortenLöschen
  33. Let it snow - let it snow - let it snow!!!!
    Very fun Johanna!

    AntwortenLöschen
  34. What a nice gift idea...to make your own chocolate and put it on a pretty spoon! I like that idea:) You are having cold days there, and I am having hot days here in California, but isn't it nice how we are both making the best of it and enjoying our tea times in the garden anyway. Your flowers are very lovely! Hot chocolate sounds good...yum!

    Blessings,
    Charlotte

    AntwortenLöschen
  35. hmmmmmm......... trinkschokolade......die mag ich auch, wenn es nicht kalt ist, leider.

    die idee mit dem löffel find ich superklasse. ein wunderbares mitbringsel!
    liebe grüße
    gaby

    AntwortenLöschen
  36. liebe johanna,

    erstmal begrüße ich dich ganz herzlich als neue leserin bei mir!
    ich hoffe, dir gefällt es bei mir genausogut, wie mir bei dir:-)

    zu deiner frage:
    die steine haben wir alle selbst gesammelt. müssen auch gar nicht immer runde kiesel sein, es reicht, wenn sie eine ansehnliche, abgerundete seite haben.

    verlegt sind sie lose in sand, also kein beton. wir haben noch einige meter mehr von solchen wegen im garten. bis jetzt ist da nichts hochgefroren, trotz der sehr kalten und langen winter in den letzten beiden jahren.

    an manchen stellen haben allerdings baumwurzeln einzelne steine hochgedrückt.
    die muß man dann halt gegen "dünnere" austauschen.

    beton hätte die wurzeln aber auch nicht davon abgehalten, die steine anzuheben.
    es wäre nur wesentlich schwieriger gewesen, solche stellen dann auszubessern.

    wenn du dich für unseren garten interessierst, findest du eine menge bilder im romantik-garten blog, den ich derzeit zwar erstmal stillgelegt habe, aber auch noch vieles in älteren posts im feder und flamme blog.
    viel spaß beim stöbern wünscht dir
    gaby

    AntwortenLöschen
  37. liebe johanna,
    traumhaft schön dein schoko-post.ich liebe schokolade,vor allem im winter.toll hast du wieder alles arrangiert,das foto vor den anemonen gefällt mir besonders gut.meine blühen auch.
    wünsche dir eine wunderschöne woche,
    alles liebe regina

    AntwortenLöschen

Ich freue mich über jeden Kommentar, lösche allerdings anonyme Kommentare, wenn sie nur der eigenen Webseitenverbreitung dienen.
I am happy when you leave a comment but I will delate every comment which is only given for propagation the own website.