Please select your language to get the translation.

Montag, 11. Juli 2011

Teaplants/Teepflanzen: Peppermint /Pfefferminze

Everybody knows Peppermint Tea. And a lot of people have Mint growing in the garden. Mentha is a huge family with different members, some are aromatic spicy, some not. Mint is wellknown for use in the kitchen. Of yourse you can make tea from dried peppermint herbs. 


Jeder kennt Pfefferminztee. Und bei vielen Menschen wächst Minze im Garten. Die Minzen bilden eine riesige Pflanzenfamilie mit unterschiedlichen Typen, manche mit scharfem Aroma, manche nicht. Minze ist wohlbekannt in der Küche. Und natürlich kann man von getrockneten Minzblättern Pfefferminztee machen. 

--ooOOoo--

The Moroccans use to make delicious tea from wilted mint leaves with sugar.
You can also mix fresh chopped mint leaves with sugar and ground this mixture. This mixture makes also a nice tea.   


Die Marokkaner machen sehr leckeren Tee aus angewelkten Minzeblättern mit Zucker.
Auch aus mit Zucker fein zerstoßener frischer Minze lässt sich Tee aufgießen. 

--ooOOoo--

The sugar and Mint mixture can be used for tea....


Diese Zucker-Minz-Mischung kann für Tee benutzt werden ...

--ooOOoo--

... or it makes a nice topping for Vanilla icecream with pieces of lime. Your can add the mixture to lemonade or for cocktails, like Mojito


...oder als leckere Ergänzung für Vanilleeis mit Limonenstückchen. Man kann die Mischung auch zur Limonade geben oder für Cocktails benutzen, wie Mojito.    

--ooOOoo--

Keep the sugar Mint mix in a jam jar in the fridge. It is always a refreshing addition. Look at those great rose handled spoons. They are part of my collection and I published a book about this speciality. All informations about those book you can find here:  http://www.rosen-bestecke.de/Thebook1.html


Die Zucker-Minz-Mischung ist im Kühlschrank in einem Marmeladenglas aufzubewahren. Es ist immer eine erfrischende Ergänzung. Sind die Rosenlöffel nicht toll. Sie sind Teil meiner Sammlung und ich habe ein Buch darüber herausgegeben. Mehr Informationen über das Buch findet ihr hier: www.rosen-bestecke.de.

--ooOOoo--

This post is linked in the following blog party's:


Tea Cup Tuesday


--ooOOoo--

Wish you a wonderful week.
Ich wünsche euch eine schöne Woche.

Johanna

Kommentare:

  1. Hallo Johanna,
    ich mag Pfefferminztee aus frischer Minze, die ich einfach mit heißem Wasser überbrühe, sehr gerne. Deine Zucker-Minze-Mischung hört sich auch gut an!
    Liebe Grüße Renate D.

    AntwortenLöschen
  2. Hi Johanna,

    Your mint tea looks delicious (both hot and cold). Now you have me thinking about vanilla ice cream. Have a wonderful week and blessings to you.

    AntwortenLöschen
  3. Mmmm that looks so good! I have mint growing here but never thought of mint sugar - great idea!

    AntwortenLöschen
  4. What a great idea, Johanna. I never thought to try something like this as a topping for ice cream. Hmmm....

    Have a great week, Sweetie.

    AntwortenLöschen
  5. Liebe Johanna,

    ich habe letztes Jahr zum ersten Mal Tee aus frischer Pfefferminze aus unserem Garten getrunken und der war sooo lecker. Und sieht in Teegläsern - so wie Deinen - auch noch besonders hübsch aus.

    Zu Deinem Kommentar: Das dachte ich mir auch schon, daß manche es einfach nicht ertragen können, wenn andere viel Zeit und Energie investieren und ihr Zuhause und ihren Garten hübsch machen, dass sie einfach neidisch sind. Unser Haus und unser Garten werden oft bewundert und sicher ist das dem einen oder anderen auch ein Dorn im Auge. Leider. Manche können auch nicht zugeben, dass andere etwas hübsches haben. Ich kenne auch so jemanden; wenn sie uns besucht macht sie immer große Augen, aber sie hat noch nie geäußert dass es ihr bei uns gefällt. Damit habe ich selbst noch nie ein Problem gehabt; wenn mir bei jemandem anderen etwas ausnehmend gut gefällt, dann äußere ich das auch. Das freut den anderen und man hat auch gleich wieder Gesprächsstoff. Jedenfalls bin ich noch nie auf die Idee gekommen bei jemandem anderen etwas zu zerstören, nur weil ich selbst es nicht haben kann. Das ist schon traurig.

    Ganz liebe Grüße,
    Tanja

    AntwortenLöschen
  6. Hello Johanna,
    Welcome back, my friend, I missed you last week. Your tea is very nice and lots of great information too. Looks delicious and your photos are wonderful. Thanks for joining me for tea today and have a delightful week.

    Blessings,
    Sandi

    AntwortenLöschen
  7. I love mint and especially like the vignette with the book, tea cup and sugar (thank you for telling us about the sugar). Happy Tea Day!

    AntwortenLöschen
  8. Hi Johanna
    Something new learned again this week - mint sugar. I have chocolate mint and mojito mint growing in pots.
    Judith

    AntwortenLöschen
  9. Liebe Johanna
    Herrliche Bilder zeigst Du uns! Ich kann die Minze durch den PC riechen..... Mmmhh... herrlich!
    Liebe Grüsse sendet Dir Yvonne

    AntwortenLöschen
  10. I can imagine the smell of the wonderful scent of peppermint, Johanna, mmmm, so soothing.....Christine

    AntwortenLöschen
  11. ...den Pfefferminzgeschmack mag ich auch gern, liebe Johanna,
    nicht nur im Hugo ;-), auch als Tee...

    liebe GRüße von Birgitt

    AntwortenLöschen
  12. Liebe Johanna
    Herzlichsten Dank für Deinen lieben Kommentar und natürlich auch, dass Du Dich bei mir als regelmässige Leserin eingetragen hast. Das freut mich riesig! Ich habe mich vor einiger Zeit schon bei Dir eingetragen.
    Herzlichst grüsst Dich Yvonne

    AntwortenLöschen
  13. Thank you for your refreshing Tea!
    Love

    AntwortenLöschen
  14. I LOVE mint tea and your setting for it could not be more perfect!!
    Thanks so much for your visit!!

    Hugs,
    Debbie

    AntwortenLöschen
  15. Thank you, Johanna, for your comments. And what a lovely tea you set! Peppermint tea is my favorite. Many mornings I go out to my garden, gather the mint, and steep it for tea.
    I hate for winter to come and cause it to go dormant!

    AntwortenLöschen
  16. Thank you for visiting and your sweet comment. This was a great post ... I love mint tea and you have given some fabulous ideas on the mixture ... love that it can be kept in fridge ... I'm thinking your suggestion on ice -cream will be amazing!! wishing you a fabulous day! xo HHL

    AntwortenLöschen
  17. Hi Johanna,
    What a lovely tea with great information. You are always so informative. Love the setting you created. Perfect for a hot summer's day.
    Thank you for sharing and have a beautiful tea time Tuesday.
    Hugs and blessings,
    Celestina Marie

    AntwortenLöschen
  18. What a great post Johanna. I hadn't thought of using mint in all those ways. I love the idea of it on ice cream with thyme. Very nice!
    Sherry

    AntwortenLöschen
  19. Johanna, This is a lovely post! The mojito and tea and ice cream all look good. We grow mint in the herb garden and I like to place a leaf of it (either spearmint or chocolate mint) in my cup of tea. I'll have to try drying it so it will be available to use over the winter. I don't know if these plants will winter over or if I will have to purchase herbs again next year. Time will tell. Loved your post, Johanna!!
    Blessings, Beth

    AntwortenLöschen
  20. Liebe Johanna, deine Ideen sind immer wunderbar. Irgendwo in meinem Garten ist auch Pfefferminze, aber wo nur ?????? Du mußt ja Unmengen an Geschirr haben und das passende alte Buch. Toll. Ich schaue, auch nachdem mein bei dir gewonnenes Giveaway der Fa. Ramsign eingetroffen ist, bestimmt öfter bei dir "rein". Das Schild ist ganz toll. Liebe Grüße deine Craftland

    AntwortenLöschen
  21. Dear Johanna,
    I loved the way you presented your mint tea and the beautiful glasses with superb drinks you prepared to share with us. I also like growing herbs in my garden, for tea or to use in cooking.
    I was trying to see if Wiski was somewhere in the scene but I couldn't find him.
    I super-loved your previous post celebrating the 50th Wiski Monday.
    Hugs
    Maria Andrade

    AntwortenLöschen
  22. ich liebe Pfefferminztee, manchmal mische ich ihn mit Lindenblüten.
    Ich werde das mal versuchen, mit Zucker zerstossen und fürs Dessert u verwenden, kann ich mir gut vorstellen, dass das lecker ist.
    Bei Mojito kommen tolle Erinnerungen hoch, den hab ich das erste mal in Cuba getrunken.

    Liebe Grüsse, Alice

    AntwortenLöschen
  23. Johanna,
    What a lovely post. I can almost taste and smell the mint!!! I am new to all of this and have been thoroughly enjoying it. If you have time, I would love to have you come and visit...

    http://katsuijewelry.blogspot.com

    Fondly,
    Suz

    AntwortenLöschen
  24. I do like mint tea, refreshing mojitos and mint ice cream. All are so tasty. Have a great day, Johanna.

    AntwortenLöschen
  25. Johanna, that looks so refreshing. We have had a really hot summer, and this sounds like just what I need!

    AntwortenLöschen
  26. You set a beautiful table! ANd your tea sugar is a brilliant idea! I have both peppermint and spermint growing in my garden. I will try both.
    Mint is such a lovely herb.
    Thanks for the great tip!
    Yvonne

    AntwortenLöschen
  27. What great ideas for using mint. I think it adds a nice flavor to food and drinks. Sadly, I do not have any growing in my garden but perhaps I can plant some in a container. It would be nice to just pick a leaf or two to add a special touch to some dishes or drinks.

    Glad I stopped by to visit:)

    Have a wonderful day...enjoy your tea!

    AntwortenLöschen
  28. Dear Johanna
    I absolutely love mint and we're lucky because our Greek garden is filled with big mint bushes. It's such a delightful taste.
    Thanks so much for your great comment on GLP - oh, and I ADORE that last post about Wiski!!! Very clever cat :-)

    AntwortenLöschen
  29. What a wonderful and informative post Johanna! Be sure and come link up! I know this was an effort of love and it is lovely!

    AntwortenLöschen
  30. I love peppermint tea... I love anything minty actually. Thanks for sharing your ideas about peppermint. I will be sure to try them!

    Take care and best wishes for a wonderful week!
    Natasha @ 5 Minutes Just for Me

    AntwortenLöschen
  31. This sounds so refreshing Joanna! I do have mint in my garden and love using it in drinks and in cooking! Terrific post,
    Kathy

    AntwortenLöschen
  32. Hello, Johanna. This is a lovely, peaceful setting and the recipes are wonderful! Thank you!

    AntwortenLöschen

Ich freue mich über jeden Kommentar, lösche allerdings anonyme Kommentare, wenn sie nur der eigenen Webseitenverbreitung dienen.
I am happy when you leave a comment but I will delate every comment which is only given for propagation the own website.