Please select your language to get the translation.

Montag, 5. September 2011

Farbenrausch mit Dahlien / Color Buzz with Dahlias

Dahlien blühen in vielen Farben. Ihre Blüten sehen aus wie ein Feuerwerk. Einfarbiges Geschirr hat eine ähnliche farbenfrohe Wirkung. Solche Tassen gibt es teuer von Dibbern oder günstig, beispielsweise bei Nanu-Nana oder Depot.


Dahlias bloom in many colors. Their blossoms look like a firework. Color blocking china has a similar, happy effect. Such cups are available expensive from Dibbern oder cheap from Nanu-Nana or Depot.

--ooOOoo--

Ich habe verschiedene Fußschalen benutzt, um die Dahlien zu dekorieren. Die kleinen Glasshauben (Cloche) kann man auch umgekehrt in Kerzenhalter stecken und hat dann einen Pokal.


I have used different pedestrials to show the Dahlias. The little cloche make nice bowl when you tuck them reversed into a candleholder. 

--ooOOoo--

Aber ich will euch nicht nur Blumen zeigen. Zum heutigen Tee habe ich sogar gebackene Dahlienblüten. Keine Sorge, obwohl auch Dahlienblüten essbar sein sollen, haben meine Küchlein nur die Form einer Dahlie. 


But I want not only to show flowers. For the tea time today I have dahlia muffins, too. Don't be afraid: although dahlias's are said to be edible, my dahlia muffins have only the shape of them.

--ooOOoo--

Lass uns den Sonnenschein genießen! Möchtest du Tee oder Espresso? 


Let us enjoy the sunshine! Do you prefer tea or espresso?

--ooOOoo--

Und lass dir deinen Himbeer-Muffin schmecken! Das Rezept ist am Ende dieses Beitrags.


Enjoy your raspberry muffin! The recipe follows on the end of this post.

--ooOOoo--

Tea Time Tuesday/Dienstags-Teeparty bei 

Tea in the Garden on Saturday /
Samstagstee im Garten bei


Thank you for visiting and for every friendly comment.
Danke für deinen Besuch und für jeden netten Kommentar.



Johanna


-ooOOoo--

Rezept für Himbeermuffins:

1 Ei, 60 Gramm Butter und 60 Gramm Zucker zusammen schaumig schlagen. 170 Gramm Mehl dazu, 1 Päckchen Dr. Oetker Rote Grütze-Pulver (oder ersatzweise Pulver für rote Götterspeise), 1 Teelöffel Backpulver und 60 ml Wasser dazugeben. Daraus einen Rührteig rühren und in die Muffinform geben. 15 Minuten bei 150 Grad Celsius backen. Nicht braun werden lassen!

--ooOOoo--

Recipe for Raspberry Muffins:

Beat 1 egg, 1/4 cup butter, 1/4 cup sugar together until fluffy. Add 1 3/8 cup all purpose wheat, 1 package raspberry Jell-O, 1 tea spoon baking soda and 60 ml water and wisk. Fill into the muffin molds and bake in the ofen 15 minutes with  300 degrees F. Don't let it get brown!

Kommentare:

  1. How beautiful my friend, the dalhias are fabulous, so pretty and the colors are the most beautiful, along with the pretty cups you've chosen to make this lovely tablescape, it's always a pleasure to have tea with you...now, come over and have tea with me too! Have a great week. FABBY

    AntwortenLöschen
  2. Oh, I forgot...I'd love the expresso with the cookies, thank you. I also love the crystal vase where you arranged the dalhias, I'll be taking that home too! Hugs, FABBY

    AntwortenLöschen
  3. What a sweet post - for a couple of reasons! Your dahlias are beautiful, and far ahead of ours. I hope that ours will open before the first frost - everything is so late this year.

    AntwortenLöschen
  4. Your dahlias are beautiful Johanna, love the pretty colors-enjoy:@)

    AntwortenLöschen
  5. Liebe Johanna
    Wunderschön sind Deine Bilder! Die Dahlien zusammen mit dem herrlichen Geschirr gefallen mir sehr gut. Super! Danke auch für das tolle Muffin-Rezept! Eine geniale Idee die Blütenformen.
    Hab eine schöne Woche und sei ganz lieb gegrüsst Yvonne

    AntwortenLöschen
  6. Liebe Johanna,

    ich mag Dahlien und Gladiolen sehr, vor allem wegen der vielen schönen Farben. Und Dahlien gibt es noch dazu in vielen verschiedenen Formen und Größen.
    Und Muffins lieb ich auch, hab sogar zwei Bücher nur mit Muffins-Rezepten. Nur so ne schöne Backform wie Du hab ich nicht. Da besteht noch Handlungsbedarf.

    Auf den ersten Flohmärkten traute ich mich auch nicht zu fotografieren. Aber ich hab da immer so schöne Sachen gesehen, daß ich doch damit anfing die auch im Bild festzuhalten. Ein Verkäufer hat mich mal angemotzt ich solle nicht fotografieren sondern kaufen. Die Franzosen haben damit gar kein Problem, zumal ich nicht die einzige bin die dort mit einem Fotoapparat herumläuft. Ich glaube sie sind sogar stolz darauf. Einmal hat ein netter Verkäufer sogar einen aufgeklappten Kinderwagen für mich extra zugemacht, als er mich fotografieren sah. Und ich habe was nettes, um es in meinem Blog zu zeigen.

    Ganz liebe Grüße,
    Tanja

    AntwortenLöschen
  7. ...also den Tee habe ich schon hier bei mir stehen, liebe Johanna,
    allerdings in einer blauen Tasse mit weißen Streifen...meinst da paßt so ein Himbeermuffin trotzdem dazu?

    lieber Gruß von Birgitt

    AntwortenLöschen
  8. Your Dahlias are gorgeous!!! I love how you displayed them ... the muffin recipe sounds yummy! perfect tea setting... thank you for hosting a great tea...xo HHL

    AntwortenLöschen
  9. Ich mag Dahlien, in jeder Form (in dieser Deiner Form auch zum Essen;D)....ich habe selber im Garten viele.
    Es sind so dankbare Blumen.
    Schön das Geschirr dazu.
    Gefällt mir alles, was ich da sehe!
    Liebe Grüße von Luna

    AntwortenLöschen
  10. Liebe Johanna,

    ja so ein Himbeermuffin....das wäre es jetzt.
    Wunderschön sind die Dahlien und mir gefallen die Einzelblüten in den Schalen besonders gut.
    Das letzte Bild mit den Muffins in der Glasschale ist der Höhepunkt !
    Liebe Grüße
    Petra

    AntwortenLöschen
  11. Dear Johanna,
    I keep admiring your artful compositions!
    This time the combination of those colourful dahlia flowers with china results in truly beautiful images.
    I love dahlias but they don't grow well in my garden, probably because I don't know how to take good care of them.
    Tea and expresso coffee are my favourite hot drinks... Can I have a sip?
    Hugs

    AntwortenLöschen
  12. Hello Johanna,
    How pretty your dahlias are and the teacups also. Very nice tea and the muffins look wonderful too. You always set a lovely table; thank you! Hope you have a delightful week, my friend.

    Blessings,
    Sandi

    AntwortenLöschen
  13. Your flowers are so pretty and I love the recipe too. Thanks so much for all the work you put into your beautiful posts!

    Best wishes,
    Natasha.

    AntwortenLöschen
  14. Liebe Johanna,

    Du hast aber auch Ideen! Wie toll es aussieht so mit die perfekte Farbenton. Auch die Rosenlöffel wieder dazu.
    Hattest du auch Sonne und Wärme am Freitag und Samstag? Ich hoffe es war genauso schön bei euch... etwa 7 Stunden von mir. Wir hatten eine traumhafte Hochzeit für zwei Tagen.

    Lieber Gruss,

    Mariette

    AntwortenLöschen
  15. Liebe Johanna ,das sind wunderschöne Blumensträuße!!!Ich finde den Herbst so schön ,grade wegen diesen tollen Farben .Das Rezept der Muffins finde ich interessant ,hab mich mittendrin schon über das Puddingpäckchen gewundert .LG Ina

    AntwortenLöschen
  16. Hello Johanna
    I'm impressed with beautiful floral dahlias and muffin dahlias. Aren't you the imaginative tea hostess!
    I'll have tea with a muffin please, they sound yummy.
    Judith

    AntwortenLöschen
  17. Beautiful dahlias and those cookies look delicious.

    AntwortenLöschen
  18. Hmmmm, Muffins mit Rote Grütze, hab ich noch nie gehört, klingt lecker. Dein Geschirr gefällt mir gut, macht so richtig Herbstlaune.

    GGLG Anne

    AntwortenLöschen
  19. Das sieht ja geschmackvoll aus, schöne Blumen sind die Dahlias!

    Liebe Grüsze Janny.

    AntwortenLöschen
  20. Hello Johanna... what colourful tea cups and mugs you have... Sorry I prefer tea cus on flowers but I really fell in love with them they are absolutly tempting.... And thanks for the recipe.... And yes off course no doubt about the flowers ... they are pretiest...
    Come to me at
    http://craftaworld.blogspot.com
    Love
    Farah

    AntwortenLöschen
  21. Your colorful flowers and china are beautiful. The raspberry muffins look pretty and sound delicious.

    AntwortenLöschen
  22. Oh my, your Dahlias are gorgeous! I love these flowers, and always have. Yes, they do look like fireworks, I never thought of that!
    Your china too are very pretty in their pastel colors.
    The muffins look delicious! How fun to bake and serve those!
    Hugs,
    Terri

    AntwortenLöschen
  23. Beautiful. So much wonderful color in the Dahlias and the tea cups. Yummy looking muffins, too! Happy Tea Day!

    AntwortenLöschen
  24. Hi lovely lady.
    Your china is gorgeous with your colorful flowers so sweet as always.I would like to thank you so much for your lovely comments on my one year Anniversary Tablescapes.I hope you and your family have a great week.
    XXOO Diane

    AntwortenLöschen
  25. Hi Johanna,
    You are so creative and inspiring. I love the Dahlias with coordinating tea cups. What a wondeful display using the different pedestals in a creative way. So talented. Fireworks is a nice way to describe the beauty of this flower.
    Your muffins look so yummy. Thank you for sharing the recipe.
    You always share such an inviting tea.

    Thank you for stopping by to mine as well and your kind comment.
    Have a special week.
    Hugs, Celestina Marie

    AntwortenLöschen
  26. OMG What a lovely display Johanna... You've been so creative with your dahlias and your china .... Your post made me smile with all the lovely bouquets of flowers and I love that dahlia flower muffin pan...THANK YOU for including the raspberry muffin recipe...Yummy !!!!... HUGS

    AntwortenLöschen
  27. What beautiful flowers! Their colors are so vibrant and lovely! And the cups and saucer match so beautifully! Your muffins look delish!

    AntwortenLöschen
  28. Dear Johanna
    I have lots of problems with this computer and it is really difficult sending comments
    Thank you for your visits ,meeting you is a pleasure
    Love
    Princesa Nadie

    AntwortenLöschen
  29. Johanna, how beautiful your bouquet of dahlias and their rich colours...I just adore those coffee mugs and their design with the space in the handle to rest the spoon.A great design. Love your dahlia cakes..I have a silicon mould for rose cakes,and they look fantastic for your afternoon sunny gathering. x

    AntwortenLöschen
  30. Oh Johanna, I LOVE dahlias - they truly make me happy! They are simply spectacular and their colours are amazing. Just perfect with the brightly coloured cups! And yes please, an espresso and a raspberry muffin, yummy! We don't get raspberries here so that would be such a treat.
    P.S. Please pass a kiss to Wiski :-)
    Love from Joan

    AntwortenLöschen
  31. Hello Johanna! You got some sunshine in the sky and some on your table....the Dahlias are amazing! I like how the cloche cn be used with a candlestick. I'll take tea with my muffin, please. Thank you for your visits to my blog~
    shawn :)

    AntwortenLöschen
  32. Hi Johanna,

    Your dahlias are just stunning! What an array of colors.

    AntwortenLöschen
  33. Hi Johanna: I would love to visit your home. It is always so stunning in your pictures. I love what you did with your dahlias. Of course, your tea cups are always amazing. Thank you for being a part of Tea Cup Tuesday. You truly have made it so much more delightful. Blessings, Martha

    AntwortenLöschen
  34. These Dahlias make me want to plant some next year - I have never had them - maybe a bulb really? Something else to learn about! I love your lovely post! I hope you can join me next week for Friends Sharing Tea!

    AntwortenLöschen
  35. Hello Johanna, I just adore Dahlias, there are so many beautiful ones - I love the ones you are showing - they look beautiful with your muffins. I hope you're enjoying your weekend!
    Kathy

    AntwortenLöschen
  36. Hallo liebe Johanna, bei diesem grauen Regensonntag tut dein Post richtig gut! Diese Farben... ich mag die Beerentöne so gerne... Tassen und Geschirr besitze ich allerdings nicht... erfreue mich aber z.B. auf deinen Fotos daran. Und Du hast mich inspiriert... ich finde die Silikon-Blüten auch so schön... habe ja zu meinem Geburtstag eine Rosenblütenform bekommen... den Teig mit Rote-Grütze-Pulver einzufärben ist einfach genial!
    LG Marita

    AntwortenLöschen
  37. HI JOANNA,
    LOVELY POST, AND ADORE YOUR FLOWERS, MY DAD ALWAYS PLANTED DAHLIAS TOO. YOUR MUFFINS WERE DELICIOUS,
    THANK YOU, I LOVED READING TEA IN THE GARDEN ON SATURDAY, ALL YOUR POSTS WERE SO ELEGANT. RIZZI

    AntwortenLöschen

Ich freue mich über jeden Kommentar, lösche allerdings anonyme Kommentare, wenn sie nur der eigenen Webseitenverbreitung dienen.
I am happy when you leave a comment but I will delate every comment which is only given for propagation the own website.